Zimski saveti - Struja na zajam

Zimski saveti - Struja na zajam

Zimski saveti - Struja na zajam

Hladni dani utiču i na akumulatore. Stariji akumulatori pri prvom mrazu pokazuju svoju dotrajalost i ostaju bez struje.

Kada zbog praznog akumulatora ne možete da startujete motor automobila rešenje je da Vam struju neko "pozajmi". Potrebno je da imate kablove za povezivanje sa akumulatorom na drugom automobilu i nekoga ko želi da Vam pomogne i "pozajmi Vam struju".

Povezivanje kablovima je bitno da odradite ispravno. Spojite plus klemu vašeg akomulatora sa plus klemom auta koji daje struju, minus klemu vašeg akomulatora ne spajajte kablom već minus akumulatora automobila koji daje stuju povezujete sa nekim delom na automobilu koji prima struju. Najbolje je da to bude neki deo motora koji nije lakiran, na primer drzač motora. Zatim startujte motor na automobilu koji daje struju i sačekajte par minuta da se prazan akumulator malo povrati. Nakon toga umereno pojačajte gas na automobilu koji daje struju i startujte motor na automobilu čiji se akomulator ispraznio.

Kada Vam se ovakva situacija dogodi bitno je da posle proverite vaš akumulator, dodate tečnost i po potrebi ga dopunite uređajem za punjenje akumulatora.

Napomena: Ako se i posle punjenja ponovi da ostane bez struje znači da mu je vreme za zamenu.

GN - Auto Portal