Zaveršena druga trka ove sezone

Zaveršena druga trka ove sezone

Zaveršena druga trka ove sezone

Proteklog vikenda je na Ušću održana druga trka šampionata SiCG na kružnim stazama – „Trofej Beograda 2005“ Letnja Liga II. Organizatori ove trke su bili ASK Balkan. U ’Malom N-u’ je, kao i obično bilo mnogo borbi i još više otkinutih branika. Posle dosta borbi vodeći takmičari su odustali pa je prvo mesto osvojio Miloš Brkić, za njime su stigli Miloš Spasojević i Ivan Pirivatrić.U „Hibridu“ je pobedu odneo Borković odličnom i konstantnom vožnjom. Tokom cele trke na njega su vršili pritisak vozači koji su se smenjivali na poziciji 2, ali je sve pokušaje Borković veoma efikasno onemogućavao pre svega veoma brzom vožnjom, a ponekad veoma taktično i defanzivno. Hibird je bio ubedljivo najzanimljivija trka, sa dosta obilaženja i grešaka vozača. Preostale pozicije na podijumu su zauzeli Petar Lučić i Bojan Dobrosavljević.

Klasa 2 je donela još veći broj takimačara. Pridružio se Zlatković Dragan u VW Polo (6N) sa veoma dobrim postignutim vremenima na treningu. Nažalost ovaj vozač je morao da odustane zbog kvara. Pobedu je posle velike borbe odneo Žarko Terzić ispred Aleksandra Tošića i Dejana Bulatovića (svi u Peugeot 106 automobilima).

Klasa 3 – Super Production je imala dosadan ton kao i preteklih godina, samo su se akteri promenili. Danko Bakrač je i ovog puta dominirao trkom u svom Peugeot 306 automobilu. Pobedu je odneo sa preko 25 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Radomira Ðurića „Amigosa“ koji vozi Alfa Romeo 147. Treće mesto je osvojio Žikić Igor u BMW 320. Željko Banićević je odustao posle nekoliko krugova trke. Vojislav Lekić je u svom „Soja Power“ Peugeot 306 vozio prilično dobro, međutim zbog kvara na menjaču je morao da odustane.

Hobi klasa je zbog kratke kiše prekinuta, a pobedu je odneo Zoran Kastratović u modifikovanom BMW iz ST klase sa preko 30 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Zlatka Dubrete u Škodi Feliciji i Nebojše Atanackovića koji ove sezone umesto „fiće“ vozi „x 1/9“.ST klasa je svakako bila najnezanimljivija i dosta gledalaca je zbog kiše i velike hladnoće već krenula sa staze obzirom prave borbe nije bilo. Goran Asanović u Audi A4 sa dosta lakoće pobedio ispred Pavleta Komnenovića u Hondi Accord. Treće mesto od tri takmičara koliko ih je na kraju završilo u ovoj klasi je zauzeo Mikica Vesnić koji i pored svoje veštine nije uspeo da sa BMW 320 napravi nešto više.