Zamena akumulatora, programiranje i reprogramiranje

Zamena akumulatora, programiranje i reprogramiranje

Zamena akumulatora, programiranje i reprogramiranje

Nekada je zamena akumulatora podrazumevala samo odvijanje par šrafova ali kod nekih modernih modela potrebno je i kompjuterski sve sinhronizovati. Kod kojih proizvođača i dalje sve možemo sami a za koje nam je potrebna pomoć majstorskog alata?

Audi

Programiranje je obavezno kod svih modela od 2010. pa na dalje, kao i kod modela A6 i A8 iz 2004. Programiranje traje između 25 minuta i sat vremena a jedino je izvodljivo sa originalnim akumulatorom. Ako se programiranje ne obavi akumulator će imati kraći radni vek a i performanse automobila mogu trpeti.

BMW

Svi modeli od 2008. pa na dalje zahtevaju programiranje novog akumulatora. Bez programiranje može doći do preteranog punjena akumulatora.

Fiat

Kod italijanskih automobila nema mnogo muke, nikakvo programiranje nije potrebno. Isto se odnosi i na Alfa Romeo modele.

Ford

Zamenu možete obaviti sami bez nekih poteškoća. Samo je važno da stari akumulator zamenite akumulatorom EFB tehnologije kako su oni napravljeni tako da izdrže velike napore koje od njih iziskuje start-stop sistem Ford-a.

Honda

Sve što je potrebno da uradite jeste da deaktivirate audio sistem i sistem navigacije, zamenite akumulator i nakon toga podesite datum i vreme.

Hyundai

Kod modela koji imaju start-stop sistem akumulator se mora pri zameni programirati. Nakon četiri sata ponovo se može koristiti.

Mazda

Da li je programiranje potrebno ili ne sve zavisi od toga da li vaš automobil ima start-stop sistem ili ne. Kod onih koji nemaju ovaj sistem određeni elektronski sistemi moraju se resetovati.

Mercedes

Kako je broj modela koji ovaj proizvođač ima na tržištu bilo kakva klasifikacija je nezahvalna.

Nissan

Sama zamena akumulatora je jednostavna i kratko traje ali je zato potrebno reprogramiranje.

Opel

Svi modeli napravljeni posle 2011. zahtevaju programiranje akumulatora posle zamene. Takođe, ako se ne koristi originalni akumulator performanse automobila mogu biti umanjene.

Peugeot

Slično kao i Citoren i ovaj Francuz ima veoma malo uputa za zamenu akumulatora i ne podrazumevaju ništa van standardne procedure.

Renault

Programiranje zamenjenih akumulatora nije potrebno.

Volkswagen

Prema očekivanjima jednostavni VW automobili ne zahtevaju preveliki trud osim onih koji imaju "BlueMotion" oznaku gde je reprogramiranje akumulatora obavezno ali se i kod njih taj posao može obaviti od kuće.

Volvo

Nije potrebno programirati novi akumulator ali zato sistem baterija mora biti usklađen sa novim akumulatorom kako bi se osiguralo optimalno punjenje.

 

Na našem sajtu možete besplatno postaviti auto oglas, svi polovni automobili, stranci ili domaći, lako će naći put do kupca.