WRC - UDDEHOLM SWEDISH RALLY - NOVI ITINERER

WRC - UDDEHOLM SWEDISH RALLY - NOVI ITINERER

WRC - UDDEHOLM SWEDISH RALLY - NOVI ITINERER

Organizator 2006 UDDEHOLM SWEDISH RALLY-ja je predstavio novi itinerer relija, koji ce se odrzati u terminu od 3.-5. februara, i bice, kao i obicno, drugi po redu dogadjaj svetskog reli sampionata, posle relija MONTE CARLO.
Jedini snezni reli u sampionatu imace u programu 348,88 kilometara brzinskih ispita, dakle reli ce biti duzi za 32 kilometra od proslogodisnje verzije. Novina ce biti brzinski ispiti Lejen (SS2 i SS 4), zatim brzinski ispit Vargasen (SS5 i SS12), i Lesjofors (SS14 i SS17). Ove godine na ovom reliju je trijumfovao Peter Solberg u Subaru Imprezi WRC, ispred Toni Gardmeistera (FORD FOCUS WRC), i Marka Martina (PEUGEOT 307 WRC). Sebastian Loeb (CITREN XSARA WRC) je odustao zbog problema sa motorom svog automobila.

Reli u Svedskoj je karakteristican po tome sto temperatura za vreme takmicenja moze pasti i do -27 stepeni, sto je veliki izazov za timove i automobile, kao i za publiku. U poslednjih pet godina na ovom reliju pobedjivali su francuski timovi, koji su se povukli pred ovu sezonu, pa ce biti interesantno videti, koja od preostalih ekipa ce se najbolje pripremiti za ove surove uslove.

Goran Saric - Kgauto