WRC - TRKA SAMPIONA

WRC - TRKA SAMPIONA

WRC - TRKA SAMPIONA

Nemcka je poslednja reli nacija koja je objavila sastav ekipe za takmicenje ROC - Race Of Champions - National Cup, koje se odrzava u subotu 3. decembra u Parizu. Zvezda DTM takmicenja Bernd Schnider vozice zajedno u ekipi sa WRC veteranom Armin Schwarz-om zajedno sa sedam nacionalnih timova koji su prijavljeni.
Oni ce pokusati da se suprostave timovima iz Francuske, Belgije, Brazila, Finske , Velike Britanije, Skandinavije i Sjedinjenih Americkih Drzava. Za Armin Schwarz-a , jednog od najspektakularnijih vozaca svetske klase, ovogodisnja Trka Sampiona- Nacionalni Kup bice konacna tacka na dugogodisnju karijeru ovog velikog vozaca. Recicemo samo jos i to da su Armin i Bernd veliki prijatelji preko dvadeset godina, tako da ce to uneti novu dozu energije i optimizma u nemacki nacionalni tim.

Sastav nacionalnih timova: Francuska: Sebastian Loeb i Jean Alesi; USA: Travis Pastrana i Jeff Gordon; Velika Britanija: Colin mcRae i David Coulthard; Finska: Marcus Gronholm i Heikki Kovalainen; Brazil: Felipe Massa i Nelson Piquet jr.; Skandinavija: Mattias Ekstrom i Tom Kristensen; Tim Benelux: Fransoa Duval i Christijan Albers .

Sto se tice bolida koji ce se koristiti, u programu Nacionalni kup ucestvovace, naravno ROC car, koga pokrece agregat iz motiocikla Honda CBR 1100 cc Blackbird, 16 ventila, koji razvija 170 konjskih snaga, menjac je sestostepeni sekvencijalni, a bolid tezi samo 475 kilograma, zatim na stazi cemo videti Citroen Xsara-u WRC, sa kojom je Sebastian Loeb osvoio ovogodisnju titulu sampiona sveta u reliju, a onda ce takmicari morati da pokazu svoje kvalitete u modelu Porsche 911 GT3 Road Challenge koji ima 381-u konjsku snagu! I, na kraju kao slag na tortu dolazi jedan pravi bolid sa karoserijom izradjenom od karbon fibera, sa motorom V6 24v 3500 cm3, koji razvija snagu od 330 KS!!! Staza je naravno u obliku osmice, dugacka je 1 km, siroka 7 metara.Ocigledno je organizator pripremio pravi spektakl za sve ljubitelje reli sporta. SHOW MOZE DA POCNE!!!!!!!

Tekst: Goran Saric KGauto