WRC - LOEB VODI U MEKSIKU

WRC - LOEB VODI U MEKSIKU

WRC - LOEB VODI U MEKSIKU

Aktualni šampion Sebastien Loeb vodeći je nakon prvog dana četvrte stanice Svetskog prvenstva u reliju koja se ovog vikenda vozi u Meksiku. Francuz je najbolje iskoristio Solbergove poteškoće i dan završio sa 27 sekundi prednosti ispred Chrisa Atkinsona i Mikka

Hirvonena...

Subaruov prvi vozač Petter Solberg dominirao je na prvim brzinskim ispitima pa je do šestog brzinca zasluženo držao vodeću poziciju. Jedini koji je mogao pratiti Njegov ritam bio je Sebastien Loeb. U trenutku kada je Francuz smanjio zaostatak za Solbergom na 2,1 sekundu, ponovno se ukazala stara boljka kod Subarua, kvar na automobilu. Zbog curenja ulja Solberg se nije pojavio na startu šestog ispita pa je tako Loeb preuzeo vodeću poziciju.

Odustajanjem Solberga profitirao je drugi vozač Subarua Chris Atkinson, koji na kraju dana zauzima drugo mesto, dok pobednik poslednjeg relija (Norveška) Mikko Hirvonen zauzima treće mesto.

Vodeći u ukupnom poretku, Marcus Gronholm, mučio se tokom celog dana zbog loše pozicije na startu. Naime, kao vodeći, Finac je morao sve ispite startovati prvi, Čime je predstavljao samo ’čistača staze’ ostalima pa je zbog toga izgubio dragoceno vreme.

Gronholmu je na kraju pripalo šesto mesto, odmah iza Danijela Sorda i Manfreda Stohla, dok su Finac Jarri-Matti Latvala i Britanac Malcolm Wilson upotpunili prvih osam pozicija.

Poredak na kraju prvog dana:

1. Sebastien Loeb (FRA/Citroën) 1:25:14.4
2. Chris Atkinson (AUS/Subaru) +26.3
3. Mikko Hirvonen (FIN/Ford) +30.1
4. Dani Sordo (ŠPA/Citroën) +32.1
5. Marcus Grönholm (FIN/Ford) +43.1
6. Manfred Stohl (AUT/Citroën) +51.7
7. Jarri-Matti Latvala (FIN/Ford) 1:37.8
8. Malcolm Willson (VB/Ford) +4:19.8
9. Gareth MacHale (IRS/Ford) +5:20.6
10. Mark Higgins (VB/) +7:03.6