WRC - 74. MONTE CARLO RALLY

WRC - 74. MONTE CARLO RALLY

WRC - 74. MONTE CARLO RALLY

Sedamdeset cetvrti MONTE CARLO RALLY otvorice sezonu 2006 u WRC - Svetskom Reli Sampionatu. Reli ce biti odrzan na obroncima Alpa u terminu 19-22 januara. Automobilski klub Monako obelodanio je neke informacije u vezi staze.Maksimalan broj posada koji ce biti dozvoljen je 60, a Shakedown, gde ce takmicari moci da isprobaju svoje automobile i pravilno ih setapuju za ovu stazu bice odrzan u cetvrtak 19. januara od 08-13 casova, na delu staze koji predstavlja deonicu brzinskog ispita Sospel. Ceremonijalni start je u 18:30, u Monaku.

Petak: Prvi dan relija startuje u petak , 20. januara, u 06:50 i podeljen je u dva kruga na tri identicna brzinska ispita, u zapadnom delu Var-a. U programu za petak su i dva nova brzinska ispita Guillaumes-Valberg, i Pierlas-Ilonse.

Subota. Tokom subotnjeg dela relija takmicari ce biti locirani u istocnom delu Var-a.Drugi dan pocinje brzinskim ispitom Sigale, a zatim slede brzinski ispiti St Antonin-Toudon i La Tour sur Tinee-Utelle.

Nedelja. Treci dan relija cine dobro poznati brzinski ispiti Col de Braus - La Cabanette, zatim cuveni Col St. Roch - Lantosque, i omiljeni medju tamosnjom publikom La Bollene Vesubie- Sospel. Zatim se vozaci vracaju u Monako na ceremonijalno proglasenje pobednika un 15:25. SRECNO!!!!
Pise: Goran Saric, KGauto