Walmart predstavio svoj futuristički kamion

Walmart predstavio svoj futuristički kamion

Walmart predstavio svoj futuristički kamion

Američki lanac prodavnica je predstavio koncept svog kamiona koji bi trebalo da bude potpuno ekološki orijentisan a da kompaniji uštedi ogroman novac.

Naziv ovog kamiona, koji je konstruisan u saradnji sa "Peterbilt & Capstone Turbine", nosi naziv WAVE i izgleda kao da je dizajnersko delo nekog futuristički orijentisanog inžinjera.

Prednja maska ovog kamiona izgleda kao da je pozajmljena iz igrice "Angry birds". Unutra kamiona se nalaze pogodnosti kao što su vrata na kabini za spavanje, prozori koji se otvaraju na klik jednog dugmeta i retrovizori sa LED displejem.

Što se tiče prikolice koju ovaj kamion vuče, ona je gotovo u potpunosti napravljena od karbon fibera. Ovo je prvi put da je cela strana prikolice, koja je dugačka preko 15 metara, napravljena iz jednog dela, kao celina. Time je Walmart napravi uštedu od čak 5000evra.

Ono čime se posebno ponose u Walmartu jeste činjenica da ovaj kamion može da "ide" na dizel, biodizel, gas ali ima i električni motor, pa će tamo biti i veoma prijateljski po okolinu.

Za sada se još uvek ništa ne zna o tehničkim specifikacijama ovog kamiona, ni to da li će se u njegovu serijsku proizvodnju ući ozbiljno.