Vraća se BMW "Serije 8"

Vraća se BMW "Serije 8"

Vraća se BMW "Serije 8"

BMW ne želi da prepuste dominaciju Mercedesu u bilo kojoj kategoriji automobila pa zato spremaju povratak svoje "Serije 8" koja će direktno napadnuti "S klasu".

Tržište velikih luksuznih automobila uskoro će postati bogatije za još jednog igrača. BMW će oživeti svoju "Seriju 8". Glavni adut biće luksuzni "GT" model koji će biti direktni rival Mercedesu "S klase". Prvi korak ka tome jeste prisvajanje oznaka modela 825, 830, 835, 845, 850, 860 i M850.

Bavarci su takođe registrovali oznaku "M8" što jasno ukazuje da će model o kojem se prvobitno razmatralo početkom '90-ih konačno ući u produkciju. BMW je pre dvadesetak godina napravio prototip sa V12 agregatom koji je kasnije završio u McLaren F1 automobilu. Međutim od daljeg razvoja se odustalo zbog slabog interesovanja kupaca.

Od budućeg modela iz "M" divizije se očekuje da bude direktan rival Mercedesu "AMG S63 kupe". To će činiti uz pomoć V8 agregata zapremine 4.4 litara koji će isporučivati oko 450 konja snage. Regularni modeli iz "Serije 8" dobiće V12 agregate koji se nalaze kod modela "Serije 7".