Volvo "XC90" ne prestaje da oduševljava

Volvo "XC90" ne prestaje da oduševljava

Volvo "XC90" ne prestaje da oduševljava

Švedski SUV uspeo je da ostavi u prašini konkurenciju iz Nemačke. Brojni su razlozi za dominaciju ovog modela, među njima i najnovija potvrda kvaliteta ovog automobila.

Volvo je napravio sjajan SUV. Model "XC90" je daleko traženiji od nemačkih konkurenata. Jedna do ideja, da ne kažemo obećanja, inžinjera iz Švedske jeste da će od 2020. broj osoba nastradalih u njihovim automobilaima biti nula. Možda zvuči kao nerealno obećanja ali poslednji kreš-test dokazuje da Volvo ide u pravom smeru.

"XC90" je podvrgnut standardnom evropkosm NCAP kreš-testu gde je bio perfektan kod čeonih i udara sa zadnje strane. Manje zamerke kod SUV-a teškog dve tone dolaze po pitanju bezbednosti putnika na zadnjoj klupi kod bočnog udara.

Ali ukupna ocena od maksimalnih pet zvezdica, koliko je dobio i jedan Nemac nedavno, govori da su putnici potpuno zaštićeni u okviru mogućnosti postojećih tehnologija. Za one koji žele da traže dlaku u jajetu možemo pomenuti da se bočni vazdušni jastuci za putnike na trećem redu sedišta, takozvane "zavese", nisu spustile do samog kraja.