Volvo S60L hibrid u Pekingu

Volvo S60L hibrid u Pekingu

Volvo S60L hibrid u Pekingu

Volvo S60L nam obećava 238 konja iz benzinskog i još 68 konja iz električnog motora, što će ovaj automobil načiniti brzim, prostranim i izuzetno efikasnim automobilom koji će biti predstavljen u Pekingu do kraja meseca.

Sa prodajom u Kini se kreće naredne godine a glavni adut biće smanjena emisija ugljen-dioksida na svega 50g po kilometru i neverovatno mala potrošnja od 2 litra na 100 kilometara kada rade oba motora.

Volvo S60L nam obećava i ubrzanje od 0 do 100 za svega 5.5 sekundi ali to je moguće samo u sportskom režimu vožnje, od tri ponuđena, koja "daju automobilu drugačiji temperament".

Maksimalni domet ovog vozila je oko 1 000 kilometara ali samo ako se vozi u "Hybrid" modu vožnje. Automobil takođe ima i sistem vožnje "Pure" što znači da se tada kreće samo uz pomoć elektro motora i u tim trenucima troši 11.2 kWh. U tom slučaju njegov maksimalni domet je 50 kilometara.

Model S60L je postavljen nešto niže u odnosu na prosečan automobil. Tu je i vuča na sva četiri točka. Što se enterijera tiče tu imamo lešnik-braon boju sa proštepom bele boje na sedištima, volanu, instrument tabli i vratima. Hromirani detalji daju dodatni osećaj luksuznog vozila.