Volkswagen "Šupa"

Volkswagen "Šupa"

Volkswagen "Šupa"

Automobile najmasovnije nemačke korporacije bije glas da su jako "tvrdi", neudobni za vožnju. Sigurno je to bila inspiracija za konstruisanje ovog novog amaterskog modela.

Volkswagen "Golf" druge generacije je jedan od najprodavanijih i najdugovečnijih automobila na svetu ali nadimak koji (ne)popularno nosi kod domaćih vozača, "daska", nije slučajno dobio. Činjenica je da kod starijih VW model udobnost manjka ali su zato novijom generacijom popravili utiskam. Međutim da ne zaborave na svoju prošlost pobrinuo se jedan entuzijasta koji je na šasiji nemačkog proizvođača konstruisao drvenu šupu.
Šupa sama po sebi nije preterano impresivna iako je završna obrada na nivou starijih Volkswagen-a. Međutim ono što se nalazi unutra, a to je V6 agregat snage 200 konja uz pogon na svim točkvoima, je za svako poštovanje. Uz klima uređaj i elektronske podizače, centralno zaključavanja ovaj Volkswagen ne zaostaje previše za današnjim modelima.
Međutim povod za pravljenje ovakvog vozila nije podsmevanje i prisećanja na (ne)slavne dane VW udobnosti već želja vlasnika, koji je inače baštovan, da obori svetski rekord po pitanju brzine postignute ovakvim vozilom. Da, izgleda da takav rekord postoji.