Volkswagen predstavio dva konceptna "Golf" modela

Volkswagen predstavio dva konceptna "Golf" modela

Volkswagen predstavio dva konceptna "Golf" modela

Nemački proizvođač je uvek favorizovao tržište Evrope i za sajmove automobila sa ovog kontinenta su rezervisane sve velike premijere. Kao utešnu nagradu "preko bare" su dobili dva debitantska konceptna modela.

Čini se da će Volkswagen večno jahati na talasu uspeha modela "Golf" i to potpuno zasluženo. Ovo je automobil koji svakom novom generacijom oduševi i omiljeni je kod velikog broja vozača. Da pored standardnih modela imaju i aduta za trkanje Volkswagen je pokazao u Los Anđelesu gde su predstavili dve konceptne verzije trkačkih Golfova.
Jedan je Golf "R 400" koji je već imao debi u aprilu u Kini. Ovo je bukvalno verzija Golf "R" samo na jakim steroidima. Kada, i ako, se nađe u proizvodnji navodno će imati 400 konja snage iz dvolitarskog turbo motora uz pomoć kojeg će od 0 do 100 ubrzavati za 3.9 sekundi i imaće elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 275km/h.
Kada je u pitanju Golf "GTI Roadster" dizajneri su pustili mašti na volju i napravili model koji izgleda kao da je ispao iz "Gran Tursimo" igrice. Ova verzija izgleda kao san svakog zaljubljenika u četvorotačkaše. Ovaj Golf pokreće V6 motor zapremine 3.0 litara koji daje 503 konja snage i od 0 do 100 stiže za 3.5 sekundi. Maksimalna brzina je gotovo kao kod nekog superautomobila i iznosi 305km/h.