Volkswagen napravio veliki opoziv

Volkswagen napravio veliki opoziv

Volkswagen napravio veliki opoziv

Nemački gigant kao jedno od svojih najvećih tržišta ima Sjedinjene Američke Države, ali je udar na njihovu reputaciju nedavni opoziv velikog broja automobila zbog brojnih sitnih problema.

Volkswagen je na tržištu SAD-a naredio opoziv čak 80 000 automobila. U pitanju su modeli "Golf", "Jetta", "Passat" i "Beetle", koji su napravljeni kao modeli za 2014. i 2015. U pitanju su samo varijante koje su pravljenje za tržište SAD-a, kod evropskih modela problema na ovim modelima nema.

Američka "Agencija za bezbednost saobraćaja" je saopštila da se radi o 38 000 primeraka pomenutih modela, od kojih svi imaju dizel agregate zapremine 1.8 i 2.0 litara, kod kojih postoji opasnost od izlivanja goriva što predstavlja rizik od izbijanja požara.

Drugi razlog za opoziv, i to blizu 50 000 primeraka modela "Jetta", u limuzina verziji, načinjen je zbog problema u softveru koji kontrolište farove. Prema rečima ljudi iz VW-a zbog greške farovi bi mogli da budu previše zatamnjeni što će rezultirati slabijim osvetljenjem puta.