Volkswagen beleži osetan pad u prodaji

Volkswagen beleži osetan pad u prodaji

Volkswagen beleži osetan pad u prodaji

Dizel skandal nije prošao bez posledica. Iako isprva nije delovalo tako Nemci će imati ozbiljne finansijske poteškoće u narednom periodu. To pokazuje i osetan pad prodaje među kupcima koji smatraju da su obmanuti.

Volkswagen dobar deo svojih prihoda ubira od prodaje modela na teritoriji SAD-a. Upravo su ih Amerikanci raskrinkali i otkrili njihov softver za prikazivanje lažnih podataka o emisiji CO2. Mnogi su im zamerili a među njima su očito i kupci jer Nemci beleže primetan pad u prodaji preko okeana.

Prva četvrtina godine je za nama a to znači da su prve brojke koje se tiču prodaje došle na videlo. Volkswagen ima pad u prodaji od 12.53 procenata. Samo u mesecu martu prodaja je za 10.36 procenata lošija u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Ako bismo išli dublje u analizu najlošije prolaze modeli Passat sa padom u prodaji od 21.8 procenata, Golf koji ima pad u prodaji od 15.5 procenata dok se Jetta najbolje drži sa padom od "samo" 8.5 procenata. Apsolutni šampion, u negativnom smislu, jeste Beetle, popularna "Buba", koja bez dvolitarskog TDI agregata ima pad u prodaji od 42 procenata.