Vojislav Lekić šampion u klasi SP

Vojislav Lekić šampion u klasi SP

Vojislav Lekić šampion u klasi SP

Višestruki i aktuelni šampion Srbije u disciplini kružne trke (klasa SP), Vojislav Lekić, jučerašnjim pobedama na trkama u Italiji, zaokružio je uspešnu sezonu 2010.

Mladi beogradski automobilista kući je odneo titulu prvaka međunarodne serije FIA ETCC (European Touring Car Cup) u konkurenciji Super Production. Lekić je u svom debitanskom nastupu u FIA ETCC, ove godine zabeležio četiri pobede na četiri trke, što je rezultat za svaki respekt.

Lekić na kišnim trkama na stazi Autodromo di Franciacorta u Italiji, u Hondi Civic Type R, zabeležio dve pobede u konkurenciji Super Production. Ali, daleko od toga da je bilo lako. U prvoj trci je čak imao i okretanje na stazi, kada je izgubio vodeću poziciju, ali nije se predavao. Beskompromisnom vožnjom uspeo je da prestigne svog konkurenta Fabija Fabianija (BMW 320i), i zebeleži pobedu na prvoj trci. U drugoj trci, tehnika je otkazala poslušnost. Kvačilo na Hondi Civic Type R otkazalo je u poslednjem krugu, ali ostvarena prednost bila je dovoljna i Fabiani mu je ponovo morao čestitati.

Na kraju sezone, Lekić na svom kontu ima 40 bodova, što je za 8 bodova više od Italijana.

"Imali smo perfektnu sezonu. Četiri pobede na četiri trke, u našem prvom međunarodnom šampionatu, jeste odličan rezultat. Ali, danas nije bilo lako. U trci 1 sam imao okretanje, nakon čega sam se morao boriti za poziciju. U trci 2 je otkazalo kvačilo, ali uspeo sam u drugom stepenu prenosa da prođem kroz cilj." - izjavio je Vojislav Lekić.

Pobednik obe trke u generalnom plasmanu je Michel Nykjær u automobilu Seat Leon TDI, ispred Tomasa Engstroma u Hondi Accord Euro R, koji je zabeležio drugu poziciju u obe današnje trke. Zanimljivo je da je James Thompson zebeležio dve treće pozicije, ali Britancu u Hondi Accord Euro R, i to je bilo dovoljno za šampionsku titulu FIA ETCC serije.

Vitro Group, Citroen