VN Velike Britanije počeće minutom ćutanja

VN Velike Britanije počeće minutom ćutanja

VN Velike Britanije počeće minutom ćutanja

Događaji u Londonu uneli su dozu nervoze i straha uoči starta 11. trke sezone, na stazi u Silverstonu. Gran pri za VN Velike Britanije počeće minutom ćutanja za nastradale u teroristikom aktu u Londonu, odlučila je FIA. FIA, uprava Formule 1 i organizatori trke u Silverstonu, timovi, vozači i svi koju učestvuju u ovom sportu, izražavaju najdublje saučešće porodicama i prijateljima nastradalih u eksplozijama u Londonu - stoji u saopštenju FIA.Mere bezbednosti podignut su na visok nivo, policija pretražuje automobile i prtljage na ulazu u kompleks staze u Silverstonu gde se očekuje da će trci u nedelju (14 časova) prusustvovati oko 100.000 gledalaca. Svi smo šokirani onim što se dogodilo u Londonu. Moje srce je uz one kojin su izgubili svoje najmilije - izjavio je vozač BAR-a, Dženson Baton.

Kada je reč o stazi, prošlonedeljna pobeda na stazi u Manjikuru izdvaja Fernanda Alonsa kao kandidata broj jedan za šestu pobedu u sezoni, mada će rivale imati u Meklarenu. Španac ipak veruje u uspeh. U dobroj sam poziciji, nemam šta da izgubim. Pola sezone smo odradli dobro, ovom trkom počinje njen drugi deo. U istoriji, Reno nije imao mnogo uspeha na ovoj stazi, ne odgovara našem bolidu, dok kao da je pravljena po željama Meklarena. Ipak, verujem da uz malo sreće mogu i da pobedim - kaže Alonso.

Da je Meklaren naoštren za trijumf pokazao je jučerašnji prvi trening. Najbrži je bio Pedro de la Rosa, dok je četvrti bio njegov kolega Kimi Raikonen. Između njih bili su Zonta iz Tojote i Baton iz BAR-a, Ralf Šumaher je bio peti, a Mihael Šumaher tek sedmi, dok je Montoja iz tima Meklarena bio šesti.