Vladi Srbije od Japana preko stotinu "Mazdi 3"

Vladi Srbije od Japana preko stotinu "Mazdi 3"

Vladi Srbije od Japana preko stotinu "Mazdi 3"

Japanci daleko vode ispred ostalih konkurenata na polju proizvodnje automobila koji su prijatelji životne sredine. U cilju povećanja popularnosti svojih eko-automobila Japanci su poklonili veliki kontigent svojih vozila našoj Vladi.

Donacija japanskog proizvođača automobila Srbiji, odnosno javnom sektoru Republike Srbije, iznosi 117 primeraka automobila "Mazda3". Radi se o limuzinama koje odlikuje izuzetno niska potrošnja od svega 3.9 litara na 100 pređenih kilometara.

Želja Vlade Japana je da promoviše svoje tehnologije koje za cilj imaju očuvanje životne sredine pa otuda ova donacija. Ukupna vrednost "poklona" iznosi 3.57 miliona evra i ova vozila će biti raspoređena prema potrebama javnog sektora naše zemlje.

Mogli su Japanci da se opredele i za opciju doniranja ovih automobila građanima naše zemlje koji svojim zaslugama i svom doprinosu zemlji zavređuju jedan ovakav automobil. Ali onda bi se teško ko setio "Mazda" proizvođača naredni put kada Srbija bude imala potrebu za nabavkom stranih limuzina.