Vesnićeva dupla pobeda u Austriji

Vesnićeva dupla pobeda u Austriji

Vesnićeva dupla pobeda u Austriji

Sezonu 2013 Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama Milovan Mikica Vesnić je započeo duplom pobedom na Hungaroringu u Mađarskoj.

U istom stilu završen je i ovaj trkački vikend u Austriji koji je vožen na poznatom autodromu RedBull Ring. "Schnelle Serbische", odzvanjale su stazom najave zvaničnog spikera na radost celog tima, ali i srpskih navijača koji su i ovog puta došli iz Srbije ali i Austrije da podrže Vesnića.
 
Nakon odlično odrađenih treninga Vesnić je u obe trke uspeo da odbrani prve pozicije i vozeći u svom dobro poznatom stilu od starta do cilja bez većih problema zabeleži nov uspeh za srpski auto-sport na internacionalnoj sceni. Istini za volju našem automobilisti posao je bio olakšan kada su negde na polovini prve trke, nakon bespomučne jurnjave za našim Šampionom,  pokraj staze ostala oba Lotusa češkog tima KT Motorsport. Aktuelni Šampion serije, Marek Frid, pokušaće ovaj vikend da što pre zaboravi jer nije osvojio ni bod dok se Milovan Vesnić  kući vraća ponovo sa osvojenih maksimalnih 50 bodova čime je znatno povećao bodovnu razliku u odnosu na konkurenciju. Ipak kako je iza nas tek četiri od osamnaest trka rano je da se radujemo ali dosadašnji rezultati daju nam daju pravo da se nadamo najboljem.
 
Sledeću trku Vesnić bi po planu trebao da vozi u Mađarskoj 15. juna na stazi Panoniaring.
 
Milovan Mikica Vesnić – izjava:
 
- Prva trka bila je dosta zanimljiva i dinamična. Češki automobilista je krenuo dosta dobro. Kako smo veoma brzo počeli da pristižemo zaostale takmičare iz niže klase opasno je pretio. Uspeo sam da ga držim na rastojanju a onda je negde u osmom krugu morao da odustane. I Marek, i njegov timski kolega Mandelik, imali su kvar na motorima svojih Lotusa. Najveći konkurent do kraja trke bio mi je Austrijanac Peter Šober sa BMW-om specifikacije S2000. Do početka druge trke Česi su uspeli da reše problem samo na Lotusu Petra Mandelika koji ipak nije uspeo da me ozbiljnije ugrozi iako je na stazu jednom izlazio i Safety Car pa se razlika koju sam napravio istopila. Kompletan tim je odradio fantastičan posao, za sada idemo po planu ali sezona je duga.
 
Rezultati 3. trke Sampionata Centralne Evrope:                  
 
1. Milovan Vesnić (SRB) Opel                                                        
2. Peter Šober (AUT) BMW                                                       
3. Adam Žepecki (POL) Renault
 
Rezultati 4. trke Sampionata Centralne Evrope:
 
1. Milovan Vesnić (SRB) Opel
2. Petr Mandelik (CZE) Lotus
3. Adam Žepecki (POL) Renault
 
ASK Vesnić Auto