Vesnić promoviše brzinu

Vesnić promoviše brzinu

Vesnić promoviše brzinu

Brdska trka na Tari posle nekoliko sezone pauze, uspešno se vratila u kalendar takmičenja Sportskog auto karting saveza Srbije i pravi je izazov za sve majstore volana na četiri točka. 

Brdska trka na Tari posle nekoliko sezone pauze, uspešno se vratila u kalendar takmičenja Sportskog auto karting saveza Srbije i pravi je izazov za sve majstore volana na četiri točka. Atraktivna staza i sam geografski položaj u odnosu na okruženje, omogućili su srpskoj lepotici da bude i u kalendaru regionalnog Kup takmičenja „Bezbednost na putevima”.
 
Mikica Vesnić višestruki šampion Srbije na kružnim stazama, kada je u pitanju takmičenje na Tari, ne razmišlja ni jednog trenutka, već uveliko sprema opel vektru za finalni vikend avgusta, kada je zakazan okršaj najboljih iz okruženja, ovoga puta na kraćoj stazi od uobičajene.
 
"Jako mi je drago što je Tara ponovo u kalendaru, jer je opšte poznato da je takmičari i publika vole. Najbolja tvrdnja izrečenom je učešće od 90 do 100 takmičara na svakoj do sada organizovanoj brdskoj trci. Staza je atraktivna, čak i u ovom kraćem izdanju, ali i sam položaj u odnosu na okruženje, daje joj prednost u odnosu na druge staze, jer se praktično nalazi u sredini i svima je blizu, kako takmičarima, tako i publici", rekao je Vesnić.
 
Koliko je potrebno šampionsku opel vektru pripremljenu za kružne staze, „srediti” za brdo, imajući u vidu da će konkurenciji u ST klasi biti jaka i brojna?
 
"Izuzetno me raduje činjenica da je veliki broj takmičara poslao prijave, a posebno mi je drago što će konkurencija u klasi ST biti brojna. Vozim jer volim da se takmičim i naravno da pobeđujem, drugo koristim svaki pravi povod da što više doprinesem popularizaciji auto sporta, jer toga nije na odmet. Bodovi me ne interesuju, ali mi privlači pehar za prvo mesto u generalnom plasmanu. Auto je spreman, ali neka ostane tajna, na koji ću se način boriti protiv konkurencije, kojoj se još jednom iskreno rečno radujem", dodao je Vesnić.
 
Regionalno kup takmičenje „Bezbednost na putevima” u premijernoj sezoni, ako je suditi na osnovu prvog dela sezone, ima sve šanse da preraste u doglednom vremenu u ozbiljan šampionat.
 
"Sve ide u dobrom pravcu i posebno moram da naglasim, da smo bili u pravu, svi mi koji smo još davnih godina zagovarali jednu ovakvu priču. Kup je dobar, ali će još bolji biti šampionat. Ostaje na regionalnim Savezima da preko zime usaglase stavove oko klase i još nekih pojedinosti, kako bi se naredne sezone još ozbiljnije i bolje trkali. Iako nema veze sa brdskom trkom, odlazak naših takmičara na Grobnik bila je prva stvara. Obostrano zadovoljstvo je više nego jasno svima i verujem da je to pravi znak", završio je Vesnić.
 
Izvor: Plumrace