Vesnić osvojio regionalni kup

Vesnić osvojio regionalni kup

Vesnić osvojio regionalni kup

Regionalni Kup Bezbednost na putevima u auto disciplini kružne trke u premijernoj sezoni, posle četiri održana takmičenja pokazao se kao pravi pogodak.

Mikica Vesnić u najjačoj klasi ST (Super turing) je prvi osvajač Kupa u konkurenciji vozača iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Dugo je vremena trebalo da se ideja o organizaciji auto trka na regionalnom nivou sprovede u delo. Još draže mi je što sam u potpunosti podržavao tu priču, da bi u premijernom izdanju regionalnog Kupa „Bezbednost na putevima” bio najbolji u najjačoj klasi. Vrhunac svega je što se svi shvatili da je ovo prava stvara i da će naredne godine, koliko sam shvatio družina na kružnim stazama biti jača za vozače iz Slovenije. Njima je trebalo da prvo vide, kako će to izgledati da bi shvatili da žele da se priključe", rekao je Mikica Vesnić.

Sve je počelo još u maju na uličnoj stazi u Kragujevcu, da bi dve nedelje kasnije na repertoaru bila Banjaluka. Prekretnica u čitavoj priči bila je organizacija trke na auto motodromu Grobnika kraj Rijeke u Hrvatskoj, gde su domaći vozači najzad osetili drža trkanja na pravoj stazi. Minulog vikenda sve je završeno još jednom trkom na Zalužanima.

"Finalna trka na Zalužanima bila je više nego uzbudljiva zahvaljujući Zoranu Kastratoviću, koji me je naterao da do poslednjeg kruga održim maksimalnu koncentraciju. Neosporno je da je Kastro vrhunski vozač, ali se ispostavilo da je i reno klio dobro sastavio, tako da je išao mnogo dobro. U poslednjoj krivini pre cilja bio mi je u točak, što je svakako najviše godilo publici, ali moram priznati i meni, jer nije mi zabavno kada na startnu odmaknem konkurenciji i ostatak trke odradim rutinski", završio je Vesnić.

Izvor: Plumrace