Varali na kubikaži BMW-a

Varali na kubikaži BMW-a

Varali na kubikaži BMW-a

Automobili sa velikom kubikažom teško se prodaju kod nas, ili se prodaju po znatno manjoj cene u odnosu na svoju pravu vrednost, zbog naravno visoke cene registracije. Zbog toga mnogi probaju da prijave lažnu kubikažu pri registraciji. Jedan Nišlija je uhvaćen u "petljanju" sa dokumentima BMW džipova.

BMW automobili su jako popularni u našoj zemlji. Oni "drže cenu" bez obzira na godine, visoku potrošnju i skupe delove, ali ono što odbija čak i najveće zaljubljenike u bavarske modele jeste visoka cena registracije ovih automobila zbog njihove kubikaže.

Tridesetdvogodišnji D.M. iz Niša uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon što je utvrđeno da je prepravljao dokumenta BMW džipova čija je kubikaža 3 000 kubika, tako da se mogu registrovati kao automobili koji imaju 2 000 kubika.

Ovom malverzacijom budžet naše zemlje je oštećen za oko pola miliona dinara. Pored pomenutih optužbi D.M. se tereti i da je prodao robu iz svog servisa koja je bila zapečaćena po naredbi Poreske uprave.