U Novom Sadu najviše kradu

U Novom Sadu najviše kradu

U Novom Sadu najviše kradu

Novosađani već godinama imaju velikih problema da obezbede svoje automobile. Podaci kažu da se i u prvoj polovini tekuće godine dosta krade u ovom gradu, konkretno na svaka četiri dana tri automobila su ukradena.

Bez obzira koliko auto-kompanije ulažu novca u sigurnosne sisteme čini se da su lopovi uvek korak ispred. U razvijenijim zemljama gde se voze uglavnom novi automobili kradljivci se služe naprednim softverima za otvaranje brava. Kod nas se automobili otvaraju i pale na ključ pa je i dalje glavno oruđe lopova "kalauz". Problema sa kradljivcima automobila najviše imaju Novosađani.

U najvećem gradu u Vojvodini na svaka četiri dana nestane tri automobila. Najčešće kradu Volkswagen vozila, Golfove pre svega. Lopova ima od iskusnih koji za tridesetak sekundi provale u automobil i odvezu ga sa parkinga do onih koji u auto uđu, voze ga dok ima benzina a zatim ga ostave negde van grada.

Zanimljivo je da su glavna meta lopova mali gradski automobili koji su sve popularniji među vozačima. Renault "Clio" i Opel "Corsa" često su glavna meta lopova. Iako se na njima ne može zaraditi kao na nekom BMW ili Audi modelu znatno je lakše ukrasti ih.

Možda je vreme da vlasnici automobila iz Novog Sada razmisle o načinima za dodatnu zaštitu automobila pored fabričke.