U Banjaluku po bodove

U Banjaluku po bodove

U Banjaluku po bodove

Posle uvodnog takmičenja auto sporta na kružnim stazama, održanom u Kragujevcu sredinom maja, domaći majstori volana ovog vikenda gostovaće na Zalužanima kod Banjaluke.

Prvo takmičenje pored nacionalnih šampionata, bodovano je i za regionalni Kup „Bezbednost na putevima” na kojem su učešće uzeli takmičara iz BiH i Crne Gore. Naredno ide za stepenik više, pa će bodovati i za Centralno evropsku zonu (CEZ).

Na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Zalužani, mnogo toga je urađeno, od kada njime ne tutnje vojnici na obuci u raspalim proizvodima iz Priboja ili Maribora. Zalužani su na dobrom putu da postanu pravi auto motodrom, tako da ne čudi što se na njemu unazad nekoliko godina organizuju kvalitetna takmičenja. Iako je relativno daleko svim takmičarima iz Srbije, pomenuti se uvek rado odlučuju da krenu put Banjaluke.

Ako je verovati najavama, tokom takmičarskog vikenda ljubitelji sporta brzin ana četiri točka moći će da uživaju u čak tri okršaja. Prvog dana u subotu 4. juna posle zvaničnih treninga biće održana prva trka za CEZ. Našim takmičarima ostavljena je mogućnost izbora na koliko trka žele da učestvuju. Mnogima će verovatno biti presudna „ulaznica”, bolje rečeno startnina. Prevedeno u novac, svako takmičenje, odnosno boraba za pehara košta 50 evra. Mogućnost da se neko iz Banjaluke vrati sa tri pehara nije isključena, ali treba prvo da plati, a zatim da se ogleda sa konkurencijom.

Takmičenje za šampionat Srbije i regionalni Kup na repertoaru je 5. juna. Jedno je sigurno klase mali N i hibrid, boduju se samo za nacionalni šampionat, tako za njih nema brige, koliko je trka planirano.

Izvor: plumrace.com