Tošić odustao od protesta ali je dobro zapamtio

Tošić odustao od protesta ali je dobro zapamtio

Tošić odustao od protesta ali je dobro zapamtio

Aleksandar Tošić poznatiji kao Toške, posle pet godina pauze vratio se ove sezone na trkačke staze, kupivši od Vojislav Lekića šampionsku hondu sivik, kako bi se takmičio u klasi sport prodakšn(SP). Kakav je auto pazario u takvom je maniru nastavio.

Aleksandar Tošić poznatiji kao Toške, posle pet godina pauze vratio se ove sezone na trkačke staze, kupivši od Vojislav Lekića šampionsku hondu sivik, kako bi se takmičio u klasi sport prodakšn(SP). Kakav je auto pazario u takvom je maniru nastavio. Posle dve trke šampionata Srbije i regionalnog Kupa „Bezbednost na putevima”, Tošić se nalazi u ubedljivom vođstvu.

Minulog vikenda na drugoj trci sezone održanoj na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Zalužani kod Banjaluke, „najveselije” bilo je baš u klasi gde se voze SP automobili. Gotovo po pravilu Zalužani uvek iznedre neki događaja koji se stavlja pod lupu i posle toga se naširoko raspravlja. U ovom izdanju u žiži su Aleksandar Tošić i Žarko Terzić.

- Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, znam da je na Zalužanima od presudnog značaja, kako se odradi subotnji trening za startne pozicije na nedeljnoj trci. Konfiguracija staze je takva, da nema mnogo mesta za preticanje, tako da je najbolje startovati sa pol pozicije. Prvih jedno devet krugova imao sam pristojnu prednost nad Terzićem i sve je perfektno funkcionisalo. Kada smo počeli da pretičemo za krug kolege iz divizije, počeli su i problemi, jer se istopila prednost. Prva dva kontakta sam okarakterisao kao žar borbe, ali već kod trećeg udaraca, nisam više bio tog mišljenja. Odustao sam od protesta, ali sam dobro zapamtio – rekao je Tošić.

Do kraja sezone u kalendaru takmičenja na kružnim stazama ima još tri prijavljena termina, od kojih je jedan na Grobniku, drugi u Beogradu, a treći ponovo u Banjaluci, mada nije isključeno da će ipak biti Beograd za kraj priče. Jedno je sigurno, u slučaju da Tošić trijumfuju ne auto motodromu Grobnik, dve trke pre kraja osiguraće šampionsku titulu.

- Posle dve trke imam ubedljivo vođstvo u klasi SP. Verujem da ću na Grobničkom polju ponoviti uspeh iz Kragujevca i sa Zalužana, i tako dve trke pre kraja osigurati titulu. Praktično, možemo u još u Rijeci da se veselimo i rasterećeno učestvujemo na preostalim trkama do kraja sezone – rekao je Toške.


Kako gledate na regionalni Kup „Bezbednost na putevima”

- Priča sa regionalnim Kup takmičenjem je samo dobro zamišljena i na tome je ostalo. Naši takmičari sa kolegama iz okruženja nemaju nikakvih sličnosti, ni podudaranja. Klase za šampionat BiH, tipa H 15, ili H 14 ja sam prvo mislio da su u pitanju sijalice, kada ono vraga. Na kraju rođak odneo puno naručje pehara kući, trebao mu je pikap da sve to preveze. Verujem da takav detalj dovoljno govori o mom pogledu na regionalno Kup takmičenje – rekao je za kraj Aleksandar.

Izvor: Plumrace