Test ubrzanja novog Audija "Q3"

Test ubrzanja novog Audija "Q3"

Test ubrzanja novog Audija "Q3"

Sa estetske tačke gledišta redizajnirani "Q3" koji je u prodaji kao model za 2015. nije dobio neke preterane promene, ali ovo je i dalje jedan od najpopularnijih modela u svom segmentu i dosta kupaca razmatra da li da ga pazari.

Kada se prvi put pojavio Audi model "Q3" je nudio samo dva agregata, TSFI zapremine 1.4 litara i TDI radne zapremine 2.0 litara. Ali sada je tu i dvolitarski TSFI koji staje 36 100 evra.

Primerak na kojem je testirano ubrzanje ovog modela ima S-tronic menjač, ali možete dobiti gotovo svaki drugi po želji, i najskuplji je u klasi. Njega pokreće EA888 turbo motor koji daje 180 konja snage i maksimalni obrtni momenat od 320Nm.

Možda se po brojci raspoloživih konja čini da ovaj Audi ima premalo snage, ali se na testu pokazalo drugačije. U trenutku kada menjač sa dvostrukim kvačilom dođe do brzine broj 3 automobil se već kreće 100 na sat i to za 7.5 sekundi.

Maksimalna brzina iznosi 217 kilometara na sat što je sasvim dovoljno da se udobno krstari autobahn-om ukoliko se nađete u domovini ovog modela. Što se potrošnje tiče ovam model spada u klasu "C", što i nije toliko impresivno ali 6.5 litara na 100km nije previše za ovaj omanji SUV.