Svima je žao Magnusena

Svima je žao Magnusena

Svima je žao Magnusena

Mladi danski vozač imao je sjajnu početničku sezonu u Formuli 1. Naredna godina trebalo je da predstavlja godinu afirmacije za njega, ali nažalost doživeo je da mora van staze da posmatra F1 trke.

Kevin Magnusen je svoju debitantsku sezonu završio na način kao što je i počeo, jakim duelima i sjajnim vožnjama na stazi. Očekivalo se da mu Meklaren ukaže poverenje ispred veterana, Džensona Batona, ali to se nije dogodilo.

Ovoga puta mladost nije trijumfovala nad iskustvom i Magnusen će sezonu 2015. provesti kao vozač tima Meklaren ali na poziciji test/rezervnog pilota. To znači da ima minimalne šanse da se zapravo nađe u bolida na samoj trci.

U Meklarenu kažu da im je jako žao što Danac neće voziti za njih na trkama i kvalifikacijama naredne sezone ali da je to jednostvno priroda posla kakav je Formule 1. Morate sebe i svoj tim staviti u najbolju moguću poziciju da pobedite, i to sada, ne kroz pet godina.

"Nije bilo lako postaviti Magnusena na mesto trećeg vozača. Boli me činjenica da za njega neće biti mesta u bolidu naredne sezone," rekao je Ron Denis.