Suzuki priznao objavljivanje netačne potrošnje

Suzuki priznao objavljivanje netačne potrošnje

Suzuki priznao objavljivanje netačne potrošnje

Fabričkim brojkama koje se tiču prosečne potrošnje goriva automobila gotovo niko više ne veruje. Za sada su svoje "greške" priznali Mitsubishi i "GM" kompanija a još jedan proizvođač iz Japana im se nedavno pridružio.

Pre nekoliko dana jedan od najvećih proizvođača automobila iz Japana, kompanija "Suzuki", u svom zvaničnom sopštenju obelodanila je rezultate interne istrage koju je sprovelo Ministarstvo transporta i turizma koja je za cilj imala da utvrdi postojanje dispariteta između realne prosečne potrošnje njihovih modela i brojki koje se navode u specifikacijama. Rezultati nisu nikog iznenadili.

Postoje određene razlike u brojkama kada su u pitanju prosečna potrošnja i emisija štetnih gasova. Nikakve neregularnosti, varanja ili pokušaj obmane nisu utvrđeni ali kako Suzuki potvrđuje svih 16 modela koliko ih trenutno ima u postavi imaju nerealno predstavljene brojke.

Dobra vest za kupce van Japana jeste činjenica da se radi samo o verzijama koje se prodaju na ovom tržištu ali iskreno teško je poverovati da je situacija bolja i na ostalim tržištima pa i na tržištu Evrope koje nas naravno najviše interesuje.