Subaru koncept pod nazivom Viziv2

Subaru koncept pod nazivom Viziv2

Subaru koncept pod nazivom Viziv2

Ni Subaru nije došao u Ženevu bez nekog futurističkog modela koji treba da najavi nove neverovatne podvige svoje automobilske kompanije. Ali model Viviz2 nije toliko daleko od realnih dometa Japanaca.

Istina je da ime Viviz2 zvuči kao da je sa druge planete ali u Subaru kažu da ta kovanica znači "vizija za inovacije".

Oznaka 2 stoji iz razloga što je japanski proizvođač već imao koncept sa nazivom Viviz na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi. Model sa dodatim brojem 2 dosta podseća na Subaru Legacy kao i na nedavno predstavljeni WRX STI.Za raziku od koncepta nekih drugih kompanija, Viviz2 je dosta funkcionalan. Ispod haube ovog modela krije se dizel motor od 1.6 litara koji će snagu isporučivati na sva četiri točka.

Subaru se dugo držao podalje od hibrida ali sa ovim modelom su se oprobali i sa tom kombinacijom. Iako im je ovo prvi hibridni model smislili su sjajno rešenje: prednje točkove pokreću u kombinaciji dizel motor i jedan električni, dok zadnje točkove pokreću dva motora na struju.

Automobil će koristiti samo motore na struju za vožnju pri manjim brzinama, dok je dizem motor tu da "pomogne" kada je potrebno voziti malo brže.I Subaru je u svoj model uključio start/stop tehnologiju koja se sve više podrazumeva i smatra standardnom opremom u gotovo svim novim automobilima. Ovaj koncept takođe ima SI-Drive sistem koji kontroliše rad elektro motora, koji ima Eco Cruise režim rada.

Tu je i EyeSight sistem koji vrši nadzor puta i šalje signal u motor da smanji izlaznu snagu koju pruža kako bi se što više uštedelo na upotrebi energije.

Jedina stvar koja se gotovo sigurno neće naći na produkcijskom modelu jesu prednja i zadnja vrata koja se otvaraju znatno drugačije od onih standardnih na koje smo navikli. Još se očekuje i da prodajni model ima nešto više mesta u gepeku od konceptnog modela.