Subaru "Impreza", sportski hibrid

Subaru "Impreza", sportski hibrid

Subaru "Impreza", sportski hibrid

Automobili na hibridni pogon polako ali sigurno idu ka dominaciji na tržištu. Nakon malih gradskih dobili smo hebčekove pa hibridne limuzine. Sada je na red došao i jedan sportski automobil.

Japan je poznat kao tržište na kojem se najbolje prodaju hibridni automobili. Zato je Subaru odlučio da u svojoj domovini predstavi svoj novi model. u pitanju je "Impreza" ali koja dolazi u vidu sportskog hibrida.
Prosečna potrošnja ovog modela iznosi 4.9 litara na stotinu pređenih kilometara. Ova vrednost je zabeležena u japanskom test-centru. Ovime je "Impreza" postao tek drugi hibridni model u Subaru postavi, pored postojećeg "XV Crosstrek" modela. Japanci nisu otkrili konjsku snagu novog modela niti maksimalni obrtni momenat ali ako se zna da nova "Impreza" nosi dvolitarski agregat uz vuču na svim točkovima i elektro-motor koji se nalazi ispod gepeka procene su da će u pitanju biti 160 konja snage i maksimalni obrtni momenat od 220Nm.
Subaru "EyeSight" sistem je deo standardne opreme kod svih varijanti "Impreza" hibridnog modela sa ciljem da se potrošnja svede na najmanji mogući nivo. Novi model je dobio i par stilskih dorada kao što su izmenjeni rubovi, spojler na krovu i LED zadnja svetla. Za sada je prodaja planirana samo u Japanu a cena ovog modela iznosiće oko 15 000 evra.