Stiže Mercedes C63 sa 500 konja

Stiže Mercedes C63 sa 500 konja

Stiže Mercedes C63 sa 500 konja

Kod nas Mercedes je retko kada izgovaran pod svojim punim imenom, a to je Mercedes-Benz. Sada je taj naziv i zvanično prošlost a evo jednog od prihih modela koji će, pored svoje oznake modela, nositi samo prefiks "Mercedes".

Nemački gigant Mercedes je još ranije najavio da će krenuti sa promenom imena svojih modela, odnosno da u nazivu više neće stajati, posle reči "Mercedes", produžetak "Benz". Zato novi C63 ima pun naziv "Mercedes AMG C63".

Dodatak "AMG" je naravno tu jer je upravo ova kompanija uradila tjuning na V8 motoru zapremine 4.0 litara koji nosi model C63. Zvanično će biti predstavljen u martu naredne godine ali se već sada zna da će osnovna verzija imati 470 konjskih snaga.
Za one kojima "običan" C63 nije dovoljan tu je i "S" verzija koja je nešto jača i ima punih 503 konjskih snaga. Od 0 do 100 osnovna verzija stiže za ravno četiri sekunde dok "S" varijanta to isto ostvari za desetinku brže.
Obe verzije će imati vuču na zadnjim točkovima uz "AMG Speedshift" sedmostepeni automatski menjač. Mercedes tvrdi da je ovaj menjač, koji je baziran na sistemu dvostrukog kvačila "brži nekog ikada" kada je vreme odziva u pitanju.