Stiže Cayenne kupe

Stiže Cayenne kupe

Stiže Cayenne kupe

Veoma popularni Porsche model bi mogao za narednu godinu da se pojavi u velikom broju varijanti svoje karoserije. Jedna od kojoj se najviše priča jeste i kupe verzija čime bi ovaj nemački proizvođač u velikoj meri promenio izgled svog aktuelnog modela.

Iako je prva asocijacija kada neko kaže kupe sportski dvosed značenje ove reči se tokom godina promenilo i sada se koristi i za označavanje takozvanih kupea sa četvoro vrata, što će upravo biti novi Porsche Cayenne. Čini se da je uticaj BMW-a X6 bio prejak pa ni proizvođač iz Štutgarta, a ni Mercedes nisu ravnodušni prema SUV kupeima.

I dok će Mercedes izbaciti svoje modele MLC i ML u kupe varijanti u Porscheu je izbor spao na Cayenne model koji će u mnogome biti sličan modelu BMW X6 ali sa jakim akcentom na sportsku vožnju. Karoserija će doživeti  određene promene od kojih će najveća biti ona koja se tiče prednje maske.

Pored spoljašnjeg izgleda promena će biti i po pitanju vešanja i upravljanja koji će pružati realniji osećaj sportske vožnje, slično onome koje pruža model Macan. Kada su motori u pitanju, očekuje se veliki izbor agregata među kojima će biti i onih V8 koji se nalaze u modelima Cayenne Turbo i Turbo S.