Stigao je novi BMW X6

Stigao je novi BMW X6

Stigao je novi BMW X6

BMW i dalje ne uspeva sam da shvati koliko je model X6 bio uspešan i da i dalje nema pravog rivala na tržištu. Ipak, Nemci ne žele da čekaju i dozvole konkurenciji da ih sustigne. Zato su na tržište plasirali novu verziju ovog velikog trkačkog kupea.

Prema statističkim podacima koji se tiču prodaje BMW automobila u celom svetu, jasno se vidi da na svaki prodati X5 model dolaze 2 ili 3 prodata modela X6. Ovaj automobil predstavlja mešavinu SUV vozila i trkačkog kupea. Svakako najuspešnija varijanta je ona sa trolitarskim dizel motorom.

Iako možda vizuelno nisu toliko različiti, osim što je novi X6 poprilično veći od prethodne verzije, novi i stari X6 su itekako dva zasebna automobila kada se pogledaju tehničke karakteristike. U ponudi će se naći isti trolitarski dizel sa 258 konjskih snaga i značajno jači benzinac sa ukupno 450 konja.

Novi model donosi i značajno više mesta u gepeku, sa ukupnom zapreminom od 580 litara. Unutar kabine putnike čeka velliki ekran na sredini instrument table, i naravno gomila zabave ali i korisnih informacija vezanih za vožnju.