Stigao je Mini "pikap"

Stigao je Mini "pikap"

Stigao je Mini "pikap"

Britanska kompanija ne prestaje da nas iznenađuje sa novim varijantama svog najpopularnijeg modela. Ovoga puta na red je došla pikap verzija, koja dobija samo pozitivne kritike.

Već smo nahvalili Mini sa svojom Cooper Paceman varijantom sa troje vrata koja predstavlja kombinaciju kupe/SUV, model Countryman je takođe dobrano nahvaljen, dok je možda i najbolje prošao model Paceman. Upravo je taj model sada postao pikap.

Automobil koji nosi naziv Paceman S ALL4, ima motor snage 184 konja, pogon na sva četiri točka kako mu i samo ime kaže, "isečen" zadnji deo haube gde sada umesto zadnjih sedišta koja su izbačena stoji veliki tovarni prostor.

Kako bi se zadržao interesantan i dinamičan imidž koji Mini gaji tu je dvostruki auspuh, interesantan krov na koji se montira rezervna guma i linija svetala koja se nalaze na vrhu krova. Zadnja svetla su dosta visoko mada samo odstojanje od zemlje ovog modela ne garantuje da može da savlada neku oveću ruku. "Džungla" zelena boja mu daje izuzetno ozbiljan stav.

Iako je Mini tokom 60-ih, 70-ih pa i 80-ih imao produkcijske modele malih pikap vozila Britanci ipak najavljuju da je ovaj model samo izložbeni primerak i da serijske proizvodnje neće biti. Iskreno se nadamo da će ljudi u Mini kompaniji poslušati brojne fanove koji navijaju za produkcijski model.