Stigao je Chery Ego

Stigao je Chery Ego

Stigao je Chery Ego

Posredstvom kompanije KVIS d.o.o. ovlašćenog zastupnika Chery automobila za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju na naše tržište je stigao model Chery Ego.

Chery Ego je ime vozila koje je već označilo novu eru u klasi kompaktnih vozila. Ispostavilo se da je Ego pravi kosmopolita. Ovaj automobil je konstruisan zajedno sa inženjerima iz Detroita, a dizajn je razvila čuvena italijanska dizajnerska kuća Bertone. Kao rezultat toga, imamo praktičan, skladan i moderan dizajn. Glavni princip stila ovog dizajna je kombinacija savremene tehnologije i efikasnosti.

Pre nego što je Chery Ego pušten u prodaju, uspešno je prošao oko 30 sertifikovanih testova, kao što su test o pouzdanosti pri velikoj brzini na 200.000km i sveobuhvatni test na 100.000km.

Snagu ovog automobila obezbeđuje ACTECO motor sa 16 ventila, zapremine 1.3l i 83KS. Motor je konstruisan zajedno sa austrijskim AVL-om, kompanijom koju vode prominentni evropski, američki i azijski inženjeri. Ego je položio stroge međunarodne testove: testovi na putu od 3 miliona kilometara i 10.000 sati neprekidnog rada motora. Chery Ego ima manuelni menjač koji se sastoji od petostepenog prenosnika i kvačila sa hidrauličnim diskom.

Paket opreme koji će biti dostupan u Srbiji za automobil Chery Ego uključuje: klima uređaj, električne podizače stakala napred i pozadi, električne retrovizore, branike i ručke u vratima u boji vozila, sedišta u štofu podesiva u 4 smera, deljivu zadnju klupu 60/40, CD/MP3 player sa USB interfejsom, 4 zvučnika, servo upravljač, zadnje parking senzore, štitnik za sunce sa ogledalom za suvozača, držač za čašu, daljinsko centralno zaključavanje, električno podešavanje prednjih svetala, aluminijumske felne sa pneumaticima 175/60 R14, halogena prednja svetla, zadnji spojler u boji vozila, krovne nosače, putni kompjuter, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, disk kočnice napred/doboš pozadi, letva volana sa funkcijom upijanja energije pri sudaru, ABS+EBD, alarmni uređaj sa imobilajzerom, prednja svetla za maglu.

Sva oprema i stopa pasivnih i aktivnih sistema bezbednosti u vozilu Chery Ego ispunjavaju stroge zahteve bezbednosti u Evropi i SAD-u.

Ego je uspešno prošao i laboratorijsko testiranje pri sudaru poznatog britanskog centra za sertifikate - VCA.

Chery Ego se veoma uspešno prodaje u preko 80 zemalja širom sveta pod različitim imenima: Kimo, A1, S12…

Specifikacija vozila:

Tip 1.3
Dimenzije (dužina/širina/visina) mm 3700 / 1578 / 1564
Međuosovinsko rastojanje mm 2390
Nivo emisije izduvnih gasova EURO IV
Pogonsko gorivo bezolovni 95
Pogon na prednjoj osovini
Tip motora 16V mpi injection
Menjač manualni 5-stepeni
Broj cilindara 4
Zapremina motora ccm 1297
Snaga motora KS/kW 83/61
Maksimalni obrtni moment Nm 114/3800-4500 obrtaja u min
Ubrzanje od 0-100km/h 12
Maksimalna brzina  km/h 156
Prosečna potrošnja l/100 km 5.8
Potrošnja na putu l/100 km 4.8
Gradska potrošnja l/100 km 7.5
Zapremina rezervoara l 43

Cena modela Chery Ego 1.3 MT sa paketom opreme Luxury je 8.740 evra.

Chery - KVIS d.o.o.