Startovao 44. Rally Serbia

Startovao 44. Rally Serbia

Startovao 44. Rally Serbia

Juče je na beogradskom Trgu republike pred velikim brojem ljubitelja brzina i automobilizma, tačno u 18,01 h startovao 44. Rally Serbia.

Juče je na beogradskom Trgu republike pred velikim brojem ljubitelja brzina i automobilizma, tačno u 18,01 h startovao 44. Rally Serbia. Ovo najveće automobilsko takmičenje u Srbiji i jedno od najznačajnijih u ovom delu Evrope boduje se za FIA Evropski kup-Istok, sa koeficijentom 10, FIA Trofej centralno evropske zone, reli Šampionat Bugarske i reli Šampionat Srbije.

Ovogodišnji RALLY SERBIA u ime organizatora, Auto-moto saveza Srbije, otvorio je generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević. On je izjavio da je za automobilski sport izuzetno značajna činjenica da se već 44 godine održava kontinuitet u realizaciji ovog relija koji datira još od 1967. godine. Ovaj reli okuplja iz godine u godinu najznačajnija imena auto sporta, pa je tako danas startovalo 36 posada iz Srbije, Bugarske, Italije, Hrvatske i Rumunije.

U naredna dva dana najpoznatiji reli vozači Marko Tempestini, Iliev Dimitar, Krum Dončev kao i prošlogodišnji pobednik ovog relija Gyoshev Petar nadmetaće se na zahtevnim terenima Valjeva, Divčibara, Avale, Košutnjaka i Lisovića. U ovako jakoj konkurenciji od domaćih takmičara najviše se očekuje od posade Petrović-Kondić, Rabrenović-Radivojević i Lekić-Ivković.

AMSS
Foto: AMSS, Desanka Fogel