Stari "Passat" oduvao Ferrari "458 Italia"

Stari "Passat" oduvao Ferrari "458 Italia"

Stari "Passat" oduvao Ferrari "458 Italia"

U trci između italijanskog superautomobila i nemačkog komercijalnog vozila starog tridesetak godina sigurno biste pare stavili na trkački model. Ali ovaj "starac" koji je pre svega poznat kao izdržljivo vozilo, nije se dao, čak je mlađem kolegi očitao lekciju i ostavio ga, bukvalno, u prašini i dimu.

Zamislite da prisustvujete "drag" trci, trci ubrzanja iz mrtvog starta, u kojoj učestvuje Ferrari "458 Italia". Sigurno biste pretpostavili da je italijanski superautomobil favorit protiv bilo kojeg drugog modela. Pogotovo ako mu je protivnik stari Volkswagen "Passat".

Ipak, "propeti konjić" sa V8 agregatom zapremine 4.5 litara naišao je na sebi ravnog, i to blago govoreći, kada je naspram njega stao stari Passat "B2" iz sredine '80-ih. Tačno je da Nemac ima vuču na svim točkovima kao svoju prednost ali ova dizel mašina je tridesetak godina starija od Italijana.

Čim je dat znak za početak trke "Passat" se lansirao takvom brzinom, uz oblak crnog dima koji je ostavio iza sebe, da Ferrari nije uspeo da nadoknadi propušteno. Ostao je u prašini, odnosno oblaku dima, koji je "B2" model ostavio.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/G04_Si8QG_Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>