Šta vam je potrebno za jesenje kampovanje

Šta vam je potrebno za jesenje kampovanje

Šta vam je potrebno za jesenje kampovanje

Za sve kojima odlazak na more nije idealan odmor tu je jesen i kampovanje pod vedrim nebom. Tu su kiša, komarci, hladne zime ali takav osećaj slobode se ne može nigde naći. Evo par stvari bez kojih ne biste smeli krenuti na jesenje kampovanje.

Prvo pođimo od automobila koji bi trebalo da bude izdržljiv, da ima dosta tovarnog prostora, da može bez problema da se spusti sa asfalta i posluži vam kao prinudno mesto za spavanje. Takvi su recimo ovi kamioneti.

Sigurna stolica na rasklapanje trebaće vam da odmorite noge nakon dugog pešačenja, da se ugrejete pored vatre ili uživate u retkim ali hranljivim obrocima.

Frižider torba možda zvuči kao previše tehnologije ali ako želite da vam hrana istraje više od jednog dana biće vam obavezan saputnik.

Da li ćete poneti štap za pecanje zavisi od vaše destinacije koju ste odabrali ali i od ličnog afiniteta prema pecanju. Samo ćemo pomenuti da nema boljeg obroka u divljini od sveže rečne ribe.

Roštilj na plin će vam trebati ako vam vremenski uslovi ne dozvoljavaju da raspalite vatru. Jer, svu tu silnu ribu treba i pripremiti.

Tiganj od nerđajućeg čelika nikako nemojte zaboraviti. Slike na kojima kamperi peku meso na ražnju od drveta su samo fotomontaža. Bez tiganja mesa neće biti. Ako se taj tiganj postavi na živoj vatri tim bolje.

Lagani šator će spasiti vaša leđa kada ga budete teglili od mesta do mesta. Naravno, vodite računa da je dovoljno veliki, da se lako i brzo montira i pre svega da nema rupa na sebi kako vas kiša ne bi probudila u pola noći.

Kvalitetna vreća za spavanje nadomestiće vam nedostatak debele odeće, suvih čarapa i pravog zaklona za spavanje. Uz dobru vreću neće vam biti hladno ni kada spavate na nula stepeni.

Vuneno ćebe je tu kada "navučete zimu". Ako morate ulaziti u hladnu vodu, negde pokisnete ili se naprosto "smrznete" vuneno ćebe je tu da vam vrati temperaturu tela na normalu.

Gasna lampa će vam biti potrebna čim vas uhvati mrak a vi se još uvek niste ulogorovali.