Šta donosi novi Audi A8

Šta donosi novi Audi A8

Šta donosi novi Audi A8

Svaki put kada nemčki gigant najavi novu verziju nekog od svojih proslavljenih modela to izaziva dosta pažnje jer svi žele da vide i čuju šta je to novo kod Bavaraca. Evo nekih detalja koji su za sada poznati.

Ukoliko se sve ove najave obistine onda treba očekivati da novi Audi A8 bude zaista poseban automobil. Unutar fabrike ovaj auto je poznat pod radnim nazivom "Projekat D5". Audi najavljuje da njhiv A8 za 2016. donosi kombinaciju britansku eleganciju, italijanski sportski duh uz nezaobilaznu nemačku pouzdanost.

Iako su ove najave veoma široki pojmovi, zna se da će novi A8 imati veliki panorama krov. Originalno je trebalo da deli "MSB" platformu sa Porsche modelima ali se Audi ipak odlučio da krene samostalno i zato je baziran na "Pl65" platformi. Kako bi se VW grupi ova potez isplatio na istoj platformi će biti bazirani i novi "VW Phaeton" i Audi "Q9 kupe" i "Q8 krosover".

Što se ostalih detalja tiče u Audiju A8 će se naći gomila nove tehnologije, kao što je autonomna vožnja u tri nivoa i napredni informatički sistem. Pogon na svim točkovima će biti deo standardne opreme kao i osmostepeni automatski menjač.