SsangYong predstavio svoj "sedmosed"

SsangYong predstavio svoj "sedmosed"

SsangYong predstavio svoj "sedmosed"

Od koreanse kompanije smo i ranije imali prilike da vidimo smele koncepte, ali je većina uvek ličila na dečije crteže. Ovoga puta sa modelom XLV mogu napraviti pun pogodak.

SsangYong je rešio da napravi potpunu revoluciju u dizajniranju svojih automobila i zato su model XLV počeli da prave gotovo od nule. I mora im se odati priznanje da su neke stvari odlično odradili.

Ovaj koncept koji je otkriven na sajmu automobila u Ženevi je pravo oličenje individualnosti i praktičnosti, kako navode u ovoj kompaniji.

Individualnost se ogleda u tome da je model XLV znatno drugačiji po izgledu od ostlih SUV-a. Ovaj koncept krasi kombinacija oštrih linija i oblih ivica. Posebno se izdvaja jedinstven dizaj prednje maske.Mere ovog automobila su 4,43 metara u dužini, 1,845 metara širine i visina od 1,6 metara. Od zanimljivih detalja tu su svetla za dnevnu vožnju koja su postvljena u obliku slova L unutar farova.

Što se praktičnosti tiče tu se pre svega misli na neobičan dizajn vrata ali i nesvakidašnja kombinacija sedišta kojih ima čak sedam, a koji su raspoređena po principu 2+2+2+1.

Sedmo sedište se po potrebi dodaje između trećeg i četvrtog reda. Krov je dvoslojni stakleni sa elektronskom kontrolom rada. XLV još u sebi ima napredne automobilske sisteme kao što su 3S-Cube sistem komunikacije sa vozilom, Safe-Way koji je zadužen za udobnost putnika i Special-Sense koji omogućava korisniku da sam prilagodi izgled svoje instrument table.Ovaj automobil pokreće hibridni sistem koji se sastoji od dizel motora zapremine 1.6 litar i električnog motora snage 10 kW, za koji tvrde da ispušta 10% manje ugljen-dioksida.