Spalio Ferrari da bi mu tatica kupio novi

Spalio Ferrari da bi mu tatica kupio novi

Spalio Ferrari da bi mu tatica kupio novi

Šta vi radite kada vam vaš automobil dosadi? Prihvatite sudbinu da nemate za novi (drugi) i vozite ga dok se ne raspadne ili ga zamenite za sličan automobil iste vrednosti? Sigurno se ne služite metodama kao ovaj razmaženi sinčić.

Deca bogatih roditelja uživaju mnoge pogodnosti a većina njih dobije desetak automobila na poklon i pre nego što su dovoljno stari da bi imali vozačku dozvolu. I kako onda da im ti automobili ne dosade pa makar to bili i Ferrari modeli.

Jedan dvadesetogodišnjak, sin bogatog Švajcarskog biznismena (a postoje li drugačiji), nije znao kako da roditeljima kaže da mu je "stari" Ferrari "458" dosadio i da želi novi model "488 GTB" pa je poslušao, glupi, savet svojih ne baš bistrih drugara zbog kojih će verovatno završiti u zatvoru.

Naime, mladić je platio ukupno 15 000 evra trojici muškaraca kako bi njegov Ferrari spalili u blizini granice sa Nemačkom. Ali policija im je ušla u trag i razotkrila plan mladića. Naravno, sva četvorica su odmah uhapšena.

Trojica počiniona su dobila između 14 i 16 meseci zatvora dok je bogati naručila dobio uslovnu kaznu od 22 meseca i morao je da plati 200 000 evra kaucije zajedno sa kaznom od 30 000 evra.

Na pitanje sudije kako nije imao para da sam kupi automobil obzirom da mu je otac uplatio 30 miliona evra na račun uz mesečni "džeparac" od 10 000 evra, mladić je odgovorio da je sav novac potrošio. Ima li neko savet za momka, neki dobar polovnjak do 5 000 evra?