Snimak krađe Red Bul trofeja

Snimak krađe Red Bul trofeja

Snimak krađe Red Bul trofeja

Britanski F1 tim u proteklih pet sezona osvojio je čak četiri titule u najjačoj automobilskoj konkurenciji. Pre nekoliko meseci trofeji su im ukradeni iz fabrike a sada je objavljen i snimak pljačke.

Red Bul u novu sezonu Formule 1, nakon za njih razočaravajuće 2014. ulazi bez Sebastijana Fetela, četvorostrukog svetskog šampiona koji je za britanski tim osvojio veliki broj trofeja. Ti trofeji su početkom decembra ukradeni iz predstavništva ovog tima.

Veliki broj njih je pronađen desetak dana kasnije, a sada je konačno u javnost pušten i snimak sa sigurnosne kamere koji pokazuje kako je pljačka izvršena. Kroz vrata, u rikverc, uleteo je sivi Subaru "Legacy". Iz njega su izašla četovorica muškaraca sa "fantomkama" koji su odneli trofeje.

Snimak koji traje 12 sekundi pokazuje skraćenu verziju događaja. Lopovi su očito samo želeli da naude Red Bulu, jer trofeje svakako nisu mogli nigde da prodaju. Ova odličja imaju simboličnu vrednost za britanski tim i znak su vrednog rada muškaraca i žena ove kompanije.