Škoda "Superb", test ubrzanja

Škoda "Superb", test ubrzanja

Škoda "Superb", test ubrzanja

Nova češka limuzina nije još imala dovoljno vremena da dopre do svih kupaca koji čekaju isporuku a već pozitivni komentari stižu sa svih strana. Iako nije pravljena sa ciljem da bude najbrži automobil na svetu ovaj član "VW" porodice itekako ima živosti u sebi.

Nova Škoda "Superb" treće generacije bazirana je na proverenoj "VW" platformi oznake "MQB" i ova limuzina donela je mnoge izmene i inovacije. Najjača verzija dolazi sa dvolitarskim TSI turbo V6 agregatom koji se nalazi i u SEAT "Leon Cupra" superbrzim hečbekom.

Navedeni agregat daje 280 konja snage a verzija sa vučom na svim točkovima opremljena je šestostepenim DSG menjačem. Ubranje od 0 do 100 na sat iznosi ravno 6 sekundi što je zavidan rezultat obzirom da 4x4 Škoda "Superb" teži 1 505 kilograma.

Test ubrzanja koji je sproveo češki sajt AutoForum prikazuje ovu limuzinu kako ubrzava iz tačke mirovanja do 260 kilometara na sat dok pri brzini od 70 na sat dvolitarski motor, koji se tada nalazi u drugoj brzini, vuče bez previše opterećenja. Cena ovog modela još uvek nije poznata ali se pominje iznos od oko 45 000 evra.