Škoda Octavia "Scout"

Škoda Octavia "Scout"

Škoda Octavia "Scout"

U jakoj konkurenciji krosover karavana SUV kompaktni modeli su retko tražena roba. Ali Volkswagen je jedan do proizvođača koji ih ima čak tri komada, napravljenih na "MQB" platformi. Evo kakvo ubrzanje ima jedan sa češkim potpisom.

U pitanju je Škoda Octavia "Scout", model za 2015. koji ima 1.8 TSI motor. Početna cena ovog automobila, u Nemačkoj, je 31 250 evra. U nedavnom testu ovaj Škoda je ubačena u "Sport" mod vožnje, obrtaji su podignuti a noga zelepljena na gas dok se nije stiglo do brzine od 200 na sat.

Pored toga što je brza, ova "Octavia" može da se pohvali i gepekom zapremine 609 litara sa podignutim sedištima i gotovo duplo većom zapreminom kada se sedišta obore. Sistem vuče na svim točkovima je napravljen tako da su uglavnom za vuču zadužena prednja dva točka dok zadnji pomažu po potrebi.

Zahvaljujući šestostepenom automatskom DSG menjaču ubrzanje od 0 do 100 iznosi 7.9 sekundi ali je zato i potrošnja goriva, kao i emisija CO2 povećana. Na pređenih 100 kilometara ovaj automobil troši u proseku 7.8 litara.