Škoda napravila dvosed-kabriolet

Škoda napravila dvosed-kabriolet

Škoda napravila dvosed-kabriolet

Nakon nekoliko promotivnih fotografija i video snimaka, konačno nam od proizvođača iz Češke stiže model koji je namenjen mlađoj populaciji za uživanje u gradskoj vožnji tokom letnjih dana.

Škoda je konačno objavila kako izgleda njihov konceptni model koji nosi naziv "CitiJet", na kojem je tokom šest meseci radilo 16 "šegrta" ove firme. Ovaj model se pojavio u plavo-beloj metalik boji, plavim alu-felnama od 16 inča, ručno napravljenim zadnjim spojlerom koji je nakačen na redizajnirani zadnji branik koji ima i auspuh sa dve izduvne cevi.
Te cevi su tu samo radi estetike jer ovaj automobil pokreće standarni benzinski motor zapremine 1.0 litara koji ima snagu od 74 konja. Što se unutrašnjosti tiče tu su crveni štepovi, trokraki kožni volan, kožom obložena ručna kočnica i menjač. Na presvlakama i patosnicama se nalazi natpis "Sport", dok je instrument-tabla obojena u crveno i belo. Unutar automobila se još nalazi i ozvučenje snage 300 vati i LED osvetljenje.
"Naši učenici-radnici su u ovaj automobil uložili srce i dušu. Oko svakog detalja, ma koliko on bio sitan, se radilo u dogovoru celog tima. Ovoj auto je zaista plod timskog rada. A ishod je jedinstveni primerak automobila kojim bi svaki dizajner trebalo da se ponosi," rekao je Jozef Kaban, dizajner iz Škode koji je nadgledao ovaj projekat.
Automobil će svoju zvaničnu prezentaciju imati na ovogodišnjem GTI skupu koji se održava u mestu "Worthersee" od 28. do 31. maja. Iako je ovo za Škodu zaista lep korak napred ka kreiranju modernog automobila čini se da su i dalje daleko od nekih lidera u toj kategoriji, kao što je Seatov model Ibiza.