Borković u Valensiji testirao novi SEAT

Borković u Valensiji testirao novi SEAT

Borković u Valensiji testirao novi SEAT

"TCR" trkačka serija počinje 3. aprila u Bahreinu a na stazi "Ricardo Tormo" koja se nalazi u Valensiji trenutno je u toku testiranje novog Seat automobila koji će voziti naš as Dušan Borković, aktuelni šampion Evrope na kružnim stazama.

Trkački tim "B3" trenutno testira novi automobil koji će voziti naš Dušan Borković u predstojećoj sezoni. Visoki pilot iz Pančeva imao je problema sa automobilom koji jednostavno nije dizajniran za momke sa visinom iznad proseka ali kaže da je zadovoljan izmenama koje su načinjene.

"Veoma sam zadovoljan prvim i jedinim testom koji ću imati pred početak sezone. Očekivao sam da će novi Seat biti unapređen u odnosu na prošlogodišnji i nisam se razočarao. Moraću dosta da  učim ove godine što se kola tiče, tu je i nova vrsta pneumatika-Michelin, kao I nekorišćenje grejača za gume što bitno menja taktiku za kvalifikacije I trke. Dobro sam se uklopio sa novim inženjerom. U toku jutra razrađivali smo motor, a kasnije testirali I pneumatike, kočnice. Vreme nam baš nije bilo naklonjeno, s obzirom da je bilo deset stepeni, a prosečna temperatura koja nas očekuje na trkama biće 20 stepeni. Svi automobili su skroz novi, dosta unapredjeni u odnosu na prošlu godinu, skup vozača je sjajan, biće to odlična konkurencija kojoj se radujem. Zaista mislim da će ova sezona biti jedan veliki izazov za mene", rekao je Borković.

Dosta je izmena u timu Brokovića. Tu se pre svega misli na prekomandu dosadašnjeg inžinjera Davida Barija na mesto tim menadžera. Njega je na toj funkciji zamenio Španac Konrad Avilu. Evropski šampion će ove sezone u svom timu imati i vozače iz Slovačke i Mađarkse. To su Mato Homola i Atila Taši.