Rezultati kružne trke u Banja Luci

Rezultati kružne trke u Banja Luci

Rezultati kružne trke u Banja Luci

Na autodromu Zalužani nedaleko od Banjaluke održana je kružna trka za Regionalni kup "Bezbednost na putevima" i nacionalne šampionate Srbije, BiH i crne Gore.

Na autodromu Zalužani nedaleko od Banjaluke održana je kružna trka za Regionalni kup "Bezbednost na putevima" i nacionalne šampionate Srbije, BiH i crne Gore.

U klasi 6 mali N pobedio je Todor Stamenković, drugi je Branislav Cvetić a treći je kroz cilj prošao Bojan Milanović. Nikola Miljković koji je vodio veći deo trke slomio je birač brzina na menjaču i morao je da odustane. Zlatko Dobrota koji se vozio veći deo trke na poziciji broj četiri takođe je odustao u završnom delu trke. Najbrži krug u trci izvezao je Todor Stamenković 1.41.792.

U diviziji 5 nastupila je klasa 2 za šampionat Srbije. Nakon uzbudljive borbe Vukosavljević je prošao prvi kroz cilj nakon što je odbio sve napade konkurenata. Iza njega iz kruga u krug bile su promene u plasmanu. Na kraju je ipak drugi bio Predrag Lambaša, pre Mijaljevića. Dok je bio drugi Darko Simović je imao konktakt sa Mijaljevićem, okrenuo se i pao na 10. mesto. Darko Živković je podneo prijavu za nesportsku vožnju na trci Nenada Mijaljevića, tako da će se zvanični rezultati klase hibrid znati nakon zasedanja sportske komisije. Nisu završili: Uroš Brkić, Dušan Nastasijević, Dejan Čolović i Marko Pavličević.

U diviziji 4 nastupili su takmičari klase H15 u BiH šampionatu i klase 5 u šampionatu Srbije. Najbrži krug je ostvario Branimir Simić sa Micubiši Lanserom 8 evolucije sa 1.24.661. Iako je trening u diviziji 3, grupa A/SP obećavao da će biti zanimljiva borba između Tošića, Mirka Milovanovića i Žarka Terzića već nakon prvog kruga Milovanović je morao da poseti boks zbog tehničkih problema i vrlo brzo je odustao. Tošić je vodio do sredine trke kada ga je nakon izletanja Igora Žikića Terzić obišao i prešao u vođstvo. Na startu se pojavilo osam od deset prijavljenih, zbog izostanka Darka Božilovića i Slobodana Petoševića.

U diviziji 2, grupa N Ivan Pokos je startovao sa devete pozicije i nakon tri kruga izbio je na prvo mesto, i zadržao ga do kraja trke. Najbolji krug Pokosa u trci je 1.26.158. Drugi je završio debitant Boris Sikimić, a treći i najbrži u 1400 N bio je Dejan Stojić koji je vozio najbrži krug od 1.29.153. Ukupno je startovalo 16 takmičara.

U Diviziji 1 najbrži je bio Mikica Vesnić, vozeći i najbrži krug u trci sa vremenom 1.14.801. Drugi je bio Danko Bakrač sa zaostatkom od 4 sekunde, a treći Željko Ivanović. Zoran Kastratović vozio se kao drugi, ali zbog problema sa rezervoarom morao je u boks i nastavio je nakon tri kruga pauze. Ukupno u diviziji je nastupilo 25 vozača, a 17 ih je ostavrilo plasman.

NEZVANIČNI REZULTATI PO KLASAMA
Mali N: 1. T. Stamenković, 2. B. Cvetić, 3. B. Milanović, 4. N. Radović, 5. P. Jovanović

Hibrid: 1. R. Vukosavljević, 2. P. Lambaša, 3. N. Mijaljević, 4. D. Živković, 5. S. Janković

Plasman BiH H15: 1. B. Simić, 2. N. Muhamedagić, 3. D. LJubić, 4. E. Ikić, 5. B. Ðukić

Srbija: 1. V. Panić, 2. S. Jovanović, 3. N. Atanacković, 4. D. Petković

SP: 1. A. Tošić, 2. D. Stojković, 3. R. Pešović, 4. I. Žikić, 5. Ž. Uzelac, 6. Ž. Terzić

Klasa 3: 1. I. Pokos, 2. B. Sikimić, 3. D. Stojić, 4. M. Margetić, 5. V. Trbović

Divizija E1: 1. M. Vesnić, 2. D. Bakrač, 3. Ž. Ivanović, 4. H. Hercog, 5. G. Miljković

Izvor: Plumrace