Red Bull traži pravdu od Reno-a

Red Bull traži pravdu od Reno-a

Red Bull traži pravdu od Reno-a

Bivši šampioni Formule 1 u protekle dve sezone nisu mogli da se nose sa jačim agregatima Mercedesa pa su tokom zime želili da im se pridruže ali kako u tome nisu uspeli morali su da se vrate starom partneru koji ih ne tretira kako bi oni želeli.

Red Bull je na kraju prošlogodišnje sezone pokušao da raskine svoje partnerstvo sa Renault-om kao generalnim dobavljačem agregata i da umesto francuskih koristi motore Mercedesa. Međutim to im nije pošlo za rukom i ove sezone su ponovo osuđeni na Renault agregate.

Međutim britanski tim smatra da ih Francuzi ne tretiraju fer i da prednost daju svojoj matičnoj ekipi. Red Bull se žali da još uvek nisu dobili specifikacija agregata i da Renault tima ima prednost kada su u pitanju novine i unapređenja kod motora.

Francuzi to poriču i naglašavaju da su oni skladno sa propisima u obavezi da podjednako tretiraju svoj matični tim i tim za koji obezbeđuju agregate. Sezona uskoro kreće a ovakve nesuglasice mogu samo najaviti još jednu razočaravajuću sezonu za nekadašnjeg šampiona.

Ako vas interesuju polovni automobili, oglasi automobila pogledajte ponudu našeg sajta.