Magnusen prešao u Reno

Magnusen prešao u Reno

Magnusen prešao u Reno

Mladi i perspektivni vozač iz Danse ponovo će dobiti šansu da se dokaze u bolidu Formule 1 nakon što je prošlu sezonu morao da, ne svojom krivicom, presedi.

Već smo pisali o tome da su dani Pastora Maldonada u Formuli 1 odbrojani. Renault je odlučio da se pilotu iz Venecuele zahvali na saradnji a na njegovo mesto su doveli Kevina Magnusena, dvadesettrogodišnjeg vozača koji je već vozio za tim McLaren.

Danski vozač dolazi u tim sa velikim ambicijama. Oni će uskoro predstaviti svoj novi bolid u Parizu a to će biti i prilika da se Magnusen zvanično predstavi fanovima kao nova nada Francuza. Verujemo da će Kevin naići na topao doček obzirom na ono što je pokazao tokom ranijih trka.

Sezonu 2014, vozio je za McLaren zajedno sa svetskim šampionom Džensonom Batonom i u nekim situacijama je bio bolji od iskusnog Britanca, međutim kada je početkom prošle sezone u tim došao Fernando Alonso mesta za Magnusena više nije bilo pa je morao da presedi sezonu i strpljivo čeka na novu šansu koja je konačno stigla.