Novi Renault "Twingo", prvi utisci

Novi Renault "Twingo", prvi utisci

Novi Renault "Twingo", prvi utisci

Francuski proizvođač je već prvom generacijom svog malog gradskog automobila napravio pun pogodak. Pre dve godine došla nam je treća generacija koja za sada nije razočarala.

Segment malih gradskih automobila u ekspanziji je poslednjih nekoliko godina. Sve je više vozača koji putuju isključivo uskim gradskim ulicama gde vlada gužva i teskoba pa im je potreban automobil koji će se snaći u ovim uslovima. Renault "Twingo" se ponudio kao idealno rešenje. Zato prodaja polovnih automobila ranije generacije ovog modela cveta.

Prva generacija nam je došla još 1993. a kod nas se gotovo nije mogla videti do početka XXI veka. Tada je ovaj model postao omiljen među vozačima koji često putuju gradom, pa su auto oglasi puni ovog modela, a obožavale su ga i pripadnice lepšeg pola pre svega zato što je veoma pregledan. Druga generacija je došla 2007. i uspela je da održi renome. Sada smo u generaciji III koja je došla 2014. i za sada nije razočarala.
polovni automobil, auto oglasi, renault, twingoPrvo ćemo baciti pogled naravno na izgled ovog mališana ali kako je to stvar individualnog ukusa nećemo o dizajnu previše trošiti reči, valja samo pohvaliti Francuze koji kupcima nude pregršt različitih boja i nijansi za dekoraciju kako spoljašnjosti tako i unutar same kabine.
polovni automobil, auto oglasi, renault, twingoAgregat skromne zapremine donosi vam uštedu u startu kada je u pitanju registracija ali i naravno u potrošnji. Kod motora zapremine oko jednog litra samo je važno ne biti previše agresivan na gasu kada (ako) se nađete na otvorenom putu i četiri litara na 100 kilometra je vaša potrošnja. Upravljanje takođe moramo pohvaliti jer je volan veoma precizan a obzirom na male dimenzije ni za manevrisanje ne morate biti Fernando Alonso.

Unutar kabine vas čeka nešto veći nivo buke, pogotovo ako motor ode u veći broj obrtaja, ali to je realna posledica velikih prozora koji tu manu kompenzuju visokom preglednošću. Instrument-tabla i glavni displej sadrže bazične i najporebnije informacije pa ne morate petljati po sitnim dugmadima kako biste došli do podataka koji su vam potrebni.
polovni automobil, auto oglasi, renault, twingoDa ne bude da samo hvalimo evo i dve sitne zamerke a to je odmorište za nogu koje nedostaje i satelitska navigacija koja nije deo standardne opreme. Ako zanemarimo te sitnice Francuzi se i dalje mogu hvaliti svojim "Twingo" modelom.